Recension av Lockwood & Co: Den skrikande trappan

Boken är den första i serien Lockwood & Co. 

Titel: Lockwood & Co: Den skrikande trappan. 
Författare: Jonathan Stroud.
Rekommenderad läsålder: 9-12 år.

Bokens huvudperson är Lucy Carlyle, en fjortonårig tjej som just lämnat sitt barndomshem och kommit till London. Detta efter att hon varit med om ett fall med en Skiftare där alla utom hon och hennes övervakare dött. Väl i London råkar det bli så att hon tar anställning hos stadens minsta agentur, Lockwood & Co. som bara har två medarbetare utöver henne själv. Lucy har brunt hår och bruna ögon. 

Ett fall med en kvinna som tror att hennes man går igen slutar i en katastrof. För det visar sig att det inte alls är den gamla mannen, utan en gammal Besökare tillhörande en flicka som mördades för länge sedan. I och med att Lucy och Lockwood hittar hennes kvarlevor tar man återigen tag i utredningen. På grund av fallets utgång kräver husets ägarinna en stor summa pengar i skadestånd, vilket i sin tur tvingar Lucy och de andra att ta sig an ett av de farligaste fallen någonsin: fallet med Den skrikande trappan och Röda rummet.

Betyg: Jag tycker det är en väldigt bra bok och jag tänker definitivt läsa resten av serien. Boken får betyget 4/5 av mig. 
//Ginny💛



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Recension av Percy Jackson: Född till hjälte.

Recension av Olympens hjältar: Den fängslade guden

Recension av Comedy Queen