Recension av Tvillingarna Thornwaites testamente

Det här är den första bilen av (vad jag vet) två som handlar om tvillingarna Lorelli och Ovid Thornwaite. 

Titel: Tvillingarna Thorwaites testamente. 
Författare: Gareth. P. Jones. 
Läsålder: 9-12 år. 

Det finns två huvudpersoner i den här boken, Ovid och Lorelli Thornwaite. Så länge de kan minnas, fram tills att de fyller tretton har de försökt ta livet av varandra. De kommer från en släkt där man så långt tillbaka man kan komma ihåg så har varje "Lord Thornwaite" fått ett, och endast ett barn, och alltid en son. Därför kan man säga att Lorelli är ganska speciell. Deras föräldrar dog när de var mycket små och de har växt upp en dyster och allvarlig miljö. Man kan enkelt känna igen en Thornwaite på deras svarta hår och gröna ögon, Lorelli och Ovid är inget undantag. 

Boken börjar på tvillingarnas trettonårsdag. Genom nästan hela sitt liv har de försökt döda varandra, men dem här dagen så föreslår Ovid något. Han föreslår en vapenvila. Men Lorelli är misstänksam och litar inte på sin brors avsikter. Så för att hon ska gå med på vapenvilan så tvingar hon Ovid att gå med på att deras advokat skriver om testamentet så att det står att om den ena av dem dör innan deras sextonårsdag, när de ska få förvalta sina pengar själva, så ska den andra bli arvlös. De hade trott att det skulle gå enkelt att fixa det, men de hade fel. För att kunna göra några ändringar var deras advokat tvungen att dokumentera alla föremål i huset, och eftersom de bor i en stor herrgård så skulle det ta ett tag. Det blev bestämmt att han skulle bo i herrgården under tiden för att det skulle gå lite snabbare. När advokaten kom till herrgården hade han med sig sin son dit. Men trots Lorelli och Ovids nya vapenvila så fortsätter det att hända konstiga saker. 

Betyg: Jag ger den här boken betyget 3,5/5. Jag tycker väl att det är en bra bok men jag börjar kanske bli lite för gammal för den. Det här var nämligen andra gången jag läste den, och första gången var för ett tag sedan. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Recension av Percy Jackson: Född till hjälte.

Recension av Olympens hjältar: Den fängslade guden

Recension av Comedy Queen