Apollon: Mörkrets löfte


Författare: Rick Riordan
Rekommenderad läsålder: 9-12 år 
Genre: fantasy, fiction och äventyr

Beskrivning av huvudkaraktär: Eftersom att jag redan har skrivit en beskrivning av huvudkaraktären Lester Papadopoulos (läs gärna recensionen till Apollon: oraklets gåta) så tänkte jag att jag skulle kunna beskriva och skriva lite fakta om guden Apollon som om du inte visste är Lester innan han blev dödlig (människa).

Apollon är gud över poesi, konst, musik, helande, plågor och bågskytte. Och om du trodde att det slutade där så hade du fel. Han är nämligen även profetians, ljusets och solens Gud. 
Han har blåa ögon och blont hår. Han antar oftast formen/åldern runt 17 år och ser alltid till att han har en muskulär kropp (utan att behöva träna, som är en fördel när man är en gud).

Handling: Apollon a.k.a Lester är tillbaks, fortfarande mänsklig (fångad i en köttklump).
Han, Leo Valdez, son till Hefaistos och Kalypso en extitan flyger på en Festus (en metalldrake) till Indianapolis. Där träffar de Emmie (Hemithea) och Jo (Josephine) som bor i stationen, ett hus som ändrar lite på sig efter behag. Här får Apollon och Kalypso uppdraget att rädda ett par gripar från ett zoo. Det blir lite problem, men de lyckas. Därefter kommer Meg tilbaks! (Se beskrivning av favoritkaräktär). Hon hjälper dem med att berätta vad hon har varit med om sedan sist, när hon svek Apollon för sin styvfar kejsar Nero (Odjuret). Sedan får de ett uppdrag att rädda Emmie och Jos dotter Georgina (kallade Georgie) från kejsar Commodus, som vill ta över hela Indianapolis och ändra namnet till Commodpolis. Georgina Meg, Apollon och Leo tar sig då in i kejsarens palats och räddar fångarna. De tar sig ut med nöd och näppe, nya vänner och minnestronen. Minnestronen är ett objekt som behövs för att få ut profetian ur någon efter att de har varit i Trophinios grotta.
Sedan händer det lite grejer, de dödar ett par personer, går in i grottan, nästan dör, kommer ut igen får reda på ny information och behöver ge sig iväg igen.
Ja, bara det vanliga typ.

Favoritkaraktär: Meg. Definivt. Hon är då en typ tolvårig halvgud och dotter till Demeter, gudinnan över odling och de mesta slags plantor. Hon är självsäker, sarkastisk, mästarinnan över Apollon och kan beordra honom att göra vad hon än behagar. Ibland är hon lite knäpp och hon klär sig i märkliga färgblandingar. 

Betyg: Jag ger den här 7,5/10 (ja, jag ändrade systemet). Varför? Jo, för att den är väldigt bra, men inte en absolut favorit. Det är ju Rick Riordan och han är väldigt bra, men den når inte samma höjder som Percy Jacskon eller Olympens Hjältar. 





 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Recension av Percy Jackson: Född till hjälte.

Recension av Olympens hjältar: Den fängslade guden

Recension av Comedy Queen